logo

Nye projekter

Nye Projekter

Sneum

Filmen Sneum er den autentiske og utrolige historie om den danske flyver-løjtnant Thomas Christian Sneum, der under Anden Verdenskrig arbejdede som spion for England. Han afslørede de tyske radaranlæg på den jyske vestkyst og bragte selv oplysningerne frem til englænderne i et lille en-motores Hornet Moth-fly.

Frihed er et uundgåeligt tema i film om besættelsestiden, men for Sneum var det ikke bare en politisk floskel. Han hadede ideen om at være underlagt andre. Det være sig nazister, befalingsmænd eller konen derhjemme - og han kæmpede altid imod.

Stikker

”Stikker” er et skæbnedrama, baseret på den autentiske historie om den 21-årige
Gestapo-stikker Grethe Bartram, som blev dømt til døden ved retsopgøret efter besættelsen, men senere benådet.
Det er historien om en ung kvinde, der i en brydningstid, for vild imellem polerne, rigtigt og forkert, ondt og godt, med store konsekvenser for hende selv og hendes omgivelser.

Væbnet Med Ord & Vinger

En dramadokumentarisk rejse gennem digteren Michael Strunges liv og univers.
Filmen tegner et billede af Michael Strunge gennem samtaler med hans nærmeste. Kæresten, vennerne kolleger og samarbejdspartnere. Vi får et billede af en mand der blev centrum for en ny generation af digtere i starten af 80erne, og han blev et spejl for en generations identitet og livsform mens han kæmpede med angstpsykotiske anfald der i den sidste ende slog ham ihjel. – og hans kunstneriske indsats, hvor hans digte og prosa i vid udstrækning er levet videre i.

DanishEnglish